A megrendeléseket hétfőtől csütörtökig minden nap kora délután adjuk fel. A várható szállítási idő a feladási naptól számítandó. Pénteken nincs csomagfeladás!

"A feszültségszabályzók szakértője" 

Blog

Hol szerezzem be a feszültség szabályzómat?

Csaba
2022.10.29 13:31
Hol szerezzem be a feszültség szabályzómat?

A cikkben összefoglaljuk a különböző forrásokból beszerezhető feszültségszabályzók előnyeit - hátrányait. A cikk a vásárlás előtt egy teljes, komplex képet ad a lehetőségeidről, hogy a helyzetednek megfelelő legjobb választást hozd meg. 

Fogyasztói ár
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)
Olcsó Olcsó Drága Közepes

 


Mivel itthon jellemzően az ár szokott az egyik legmeghatározóbb választási szempont lenni, ezért mi is ezzel kezdjük összehasonlításunkat. A bontott és a kínai a legolcsóbb, míg az eredeti gyári 40ezer Ft-nál kezdődik, de jellemzően 90ezer Ft körül vannak az árak. Az eredeti gyári szabályzó esetében azonban két dolgot biztos meg kell fizetned: a márkát és a minőséget. Mindamellett a kínai és a gyári szabályzó ára a forint gyengülése miatt, lassan majdnem másfélszeresére drágult. Az általunk gyártott szabályzók ára valahol a kettő között van a maga 29ezer Ft körüli áraival.

 

Termék minősége, megbizhatósága
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)
Kérdéses Kérdéses Megbízható Megbízható


Az árral azonban egyenesen arányos a termék megbízhatósága is. A bontott feszültségszabályzó esetében egy használt terméket fogsz kapni, ami bármikor beadhatja a kulcsot. Egy ebayről rendelt "kínai" szabályzó esetében viszont az olcsó ár árulkodó lehet, hogy egy régebbi technológiájú alkatrészről van szó, ahol az olcsó árat, a beleépített alkatrészek minőségével spórolták össze. Az eredeti gyári szabályzó esetében biztos lehetsz benne, hogy a termék az adott márka elvárásainak megfelelően jó minőségű lesz. Ez viszont az általunk gyártott szabályzók esetében is megállja a helyét, hiszen törekszünk rá, hogy csak profi és minőségi terméket állítsunk elő, mert számunkra ez a fő termék, így ha ezzel a termékkel "beégünk", akkor a teljes cégünkkel "leégtünk" a piac előtt. Olvasd el a lassan 200 vásárlónk véleményét termékünkről.


Beszerelés és csatlakozó
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)
Változó Csak összedugod Csak összedugod Komplikáltabb


Egy újonnan rendelt szabályzó esetében sokszor "csak összedugod és már megy", aminek egyszerűsége sok ember számára aranyat ér. Egy használt szabályzó esetében lehetnek "gondok" a csatlakozásnál vagy méretnél, ha nem ugyanahhoz a típushoz való a termék. Nálunk egy fajta méret van, illetve a szabályzók nincsenek csatlakozóval ellátva, így minden esetben szükség van valamilyen "hozzáértéshez" (tőled vagy egy szerelőtől) a csatlakozó összeszereléséhez vagy a forrasztás. Mi minden esetben a forrasztást szoktuk javasolni!


Kompatibilitás
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)
Szinte mindennel Szinte mindennel Szinte mindennel Szinte mindennel

Az emberek fejében sokszor van egy dogma, hogy ha neki pl.: Honda VFR 750-e van, akkor neki Honda VFR 750 feszültségszabályzóra van szüksége, de legalábbis Honda feszültségszabályzóra. Az igazság viszont az, hogy a feszültségszabályozás elve, működése, minden háromfázisú generátorral működő motorkerékpár esetében ugyanaz.

Az ok, amiért interneten azt találod, hogy ez és ez a szabályzó most kifejezetten pl.: Suzuki DL 1000-hez jó az három ok miatt van:

1. A szabályzó bordázatának (méretének) kialakítása (és a felfogatások).

2. Továbbá az, hogy a csatlakozók egyediek lehetnek márkánként, típusonként.

3. Illetve vannak kisebb teljesítményű szabályzók, melyet a nagyteljesítményű generátorok megfőznek.

Azonban maga a szabályozás elve ugyanaz. Pont ezért árulunk mi is egy fajta háromfázisú szabályzót, 2 vezetéktípussal, mert ez kiszolgálja a teljes állományt. Mivel ez kifejezetten nagy generátorokhoz lett tervezve, ezért ez a teljesítmény szempontból mindennel megbírkózik.


Szállítás
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)
Változó Akár több hét Változó Akár másnapra

Bontott szabályzó esetében lehet, hogy várni, keresni kell a "megfelelő" példányt, de lehet, hogy azonnal talál az ember egyet. Külföldről rendelt szabályzó esetében több hét is lehet, amíg a csomag megérkezik. Eredeti gyári, ha raktáron van, akkor lehet másnapra is megérkezik, de előfordul hogy a webáruházak nem tartanak raktáron készletet, hanem csak a rendelés esetén rendelik be a "nagykereskedőtől", így itt is akár több hétig tarthat, amíg megérkezik a kezedbe a kért termék. A mi termékünk esetében mindig van raktárkészlet, így házhoz szállítás esetén akár már másnapra is megérkezhet hozzád termékünk.


Eladó személye és garancia
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)

Ismeretlen személy, nincs garancia (max 1-2 hét)

Ismeretlen külföldi személy, nincs garancia

Kereskedőtől vagy webáruháztól vásárolsz, 1 év garancia.

Egyenesen a hazai gyártótól veszed a webshopunkon keresztül, 1 év garancia.

Bontott és marketplacekről rendelt feszültségszabályzóra több, mint valószínű, hogy nem fognak garanciát vállalni, az eladó pedig jellemzően egy ismeretlen magánszemély, aki mögött egy "facebook profil" vagy regisztráció áll csak. Előfordulhat, hogy egy motorbontótól veszed a szabályzót, ebben az esetben lehet pár hét garanciát vállalnak a használt alkatrészre. Ezzel szemben a webáruházban, boltokban vagy a nálunk vásárolt termék esetében 1 év garancia biztosított (míg online vásárlás esetében az első két héten indoklás nélküli elállásra van lehetőséged). A vállalkozások évek óta jelen vannak a piacon, így biztos lehetsz benne, hogy az eladó nem fog eltűnni.


Kommunikáció és szakértelem
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)

Eladótól függ.

Angolul kell, de sokszor az is nehézkes. Idő amíg válaszolnak.

Könnyű, de nem feltétlen értenek műszakilag hozzá.

Szinte azonnal válaszolunk és a technikai részetekbe menő segítséget tudunk adni.

 

Használt termék esetében a kommunikáció tud néha nehézkes lenni, míg külföldi eladó esetében bármilyen kommunikáció is nyelvi akadályokat jelenthet (akár még az eladó részéről is). Kereskedőnél és nálunk is a gyors és érthető kommunikáció az alap elvárás. Azonban az első három esetben valószínűleg, ha konkrét műszaki kérdésed van, nem fogsz kielégítő választ kapni (még a webáruházak esetében sem, akik matricától kedve, bukósisakon át, mindent árulnak). Mivel mi nem csak értékesítjük, hanem gyártjuk is a feszültségszabályzókat, így biztos lehetsz benne, hogy nálunk minden kérdésedre választ fogsz kapni.


Egyéb szempontok
Bontott (használt) Marketplace (eBay, Temu, AliExpress stb) Eredeti gyári Általunk gyártott (Solvart)

Környezet tudatos választás. A vételár motoros társadhoz kerül

A pénzed teljes egészben külföldre kerül.

A termék ára kisebb részben a hazai kereskedőhöz kerül (az árrés), de jórészt külföldre (a termék beszerzési ára).

Vásárlásoddal egy magyar vállalkozást erősítesz, a profit teljes egészében itthon marad.A bontott szabályzó egy környezetbarát és fenntartható vásárlás, hiszen egy még működő alkatrész kerül újra felhasználásra. Emellett a vételár a motoros társadhoz kerül (vagy a motorbontóhoz). Kínai szabályzó esetében a vételár teljes része, míg gyári feszültségszabályzó esetében a nagy része külföldre kerül (az utóbbi esetben csak az árrés marad "itthon"). Az általunk gyártott feszültségszabályzók esetében az alkatrészeket és a hűtőbordát külföldről tudjuk csak rendelni, de a nyomtatott áramkört már hazai beszállítótól rendeljük és az összeszerelést is itthon végezzük. A cégünk tulajdonosai magyar magánszemélyek, így a nyereség is teljes egészében az országon belül marad.