Utószezon: A megrendeléseket hétfő és csütörtök délután adjuk fel. A várható szállítási idő a feladási naptól számítandó.

"A feszültségszabályzók szakértője" 

Feszültségszabályzók

Feszültségszabályzóink széles választéka elérhető egyfázisú, kétfázisú és háromfázisú generátorokhoz is. Jellemzően a motorkerékpárokhoz a háromfázisú típusút szokták vásárolni, előfordulnak egyfázisú és nagyon ritkán kétfázisú motorkerékpárok is.

Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy melyik típusúra van szükséged, akkor ide kattintva megtekintheted, hogy korábban melyik márkákhoz - típusokhoz mit vittek. Emellett a jelenleg felszerelt fesszabályzó vezetékezése alapján ide kattintva megnézheted, hogy az általunk gyártott feszültség szabályzók közül melyikre is van szükséged.


A feszültség szabályzónk univerzálisan használható az összes (háromfázisú generátorral működő) motorkerékpárhoz márkától függetlenül.

Termékünk előnyei:

- A korábbi tirisztoros technológiával készült fesz szabályzókkal szemben kevésbé melegszik 

- Ennek köszönhetően nincs szüksége a menetszél hűtésére (nyugodtan mehet idom alá is) vagy akár a kipufogó melletti meleg sem okoz gondot

- Stabilabb szabályozás (pontosabban beáll a kívánt feszültségre)

- A legtöbb háromfázisú állandó mágneses gerjesztésű generátorral üzemelő motorkerékpárral kompatibilis. Erről részletesebben  ide kattintva olvashatsz

- Vízálló

 

Termékünkre egy év garanciát vállalunk

 

A feszültségszabályzó vezetékei nincsenek csatlakozóval ellátva, mi a forrasztást javasoljuk. Amennyiben ragaszkodsz hozzá, akkor az "Egyéb termékeink" kategóriában találhatsz csatlakozó készleteket.

A vezetékek kb. 25 cm hosszúak, melyek a legtöbb esetben elég hosszúak, de a megrendelésnél külön jelölve, 55 cm hosszú vezetékkel is tudjuk adni.

 

A két évtized feszültségszabályzó gyártása és lassan tízezer darab után, folyamatos fejlesztés mellett, szabályzónk jelenleg két technológia együttes alkalmazásával dolgozik:

 

MOSFET tranzisztorok:

Ennek köszönhetően kevésbé melegszik és stabilabb a szabályozás, egy tirisztoros feszültség szabályzóhoz képest.

A MOSFET technológia előnye hogy a forgalomban lévő átlagos teljesítményű generátorral felszerelt motorkerékpárok töltését gond nélkül tudja biztosítani, függetlenül a felszerelés helyétől. A hálózat által fel nem vett áramot itt a nagy hőveszteséget termelő tirisztorok helyett MOSFET-ek fordítják vissza (söntszabályzás) a generátorba szinte veszteség nélkül.

Kontroller IC:

Tapasztalataink szerint a „normál” MOSFET szabályozó bizonyos típusoknál (pl. Honda VFR800 Vtec) megzavarhatta az injektor vezérlő működését. A kontroller IC-vel együttesen használva ezt a zavarást kiiktattuk.

A „normál” MOSFET szabályzók is kellően alacsony hőfokon végeztek a szabályozást. A nagyobb teljesítményű generátorok esetében azonban azért megizzadtak. A kontroller IC-vel ez a melegedést tovább tudtuk csökkenteni.

Extra védelmet nyújt. Ha az akkumulátor véletlenül leválasztódik a hálózatról (pl. kiolvad a főbiztosíték) az IC érzékeli ezt és nem engedi a hálózaton a feszültség káros szintű megemelkedését, védve ezzel a fogyasztókat.

Kevésbé terheli a generátort. Az IC vezérlés további előnyös tulajdonsága, hogy egyenletesen elosztja egyes fázisok áramterhelését. Ha jobban érdekel az kontroller IC technológia, akkor a blogunkon olvashatsz még róla bővebben.

Raktáron
29 000 Ft

Az egyfázisú tirisztoros feszültségszabályzóink használhatóak mopedautókhoz (pl.: Aixam, Ligier, Lombardini), japán kistraktorokhoz (pl.: Kubota, Yanmar, Iseki), motorkerékpárokhoz (csak az egyfázisúakhoz!!), egyéb munkagépekhez (pl.: diesel úthengerek, döngölők, vontatható kompresszorok, kátránykeverő gépek stb) vagy egyes hajókhoz, motorcsónakokhoz.

A feszültségszabályzó vezetékei nincsenek csatlakozóval ellátva, mi a forrasztást javasoljuk. Amennyiben ragaszkodsz hozzá, akkor az "Egyéb termékeink" kategóriában találhatsz csatlakozó készleteket.

A vezetékek kb. 25 cm hosszúak.

 

Raktáron
22 000 Ft

Kétfázisú tirisztoros feszültségszabályzó állandó mágneses gerjesztésű generátorokhoz (munkagépek, RÁBA kistraktor), illetve egyes régi olasz motorkerékpárok (90-es évek előtti Ducati, Aprilia, Cagiva márkák esetében fordulhat elő, mindenképp ellenőrizd rendelés előtt)

A feszültségszabályzó vezetékei nincsenek csatlakozóval ellátva, mi a forrasztást javasoljuk. Amennyiben ragaszkodsz hozzá, akkor az "Egyéb termékeink" kategóriában találhatsz csatlakozó készleteket.

A vezetékek kb. 25 cm hosszúak.

Raktáron
22 000 Ft

Erre a termékünkre nagyon ritkán szokott szükség lenni! A feszültségszabályzó elektromágneses (gerjesztett forgórészű) generátorral rendelkező motorkerékpárokhoz készült. Állandó mágneses gerjesztésű generátorral rendelkező motorkerékpárokhoz nem használható.

A feszültségszabályzó vezetékei nincsenek csatlakozóval ellátva, mi a forrasztást javasoljuk. Amennyiben ragaszkodsz hozzá, akkor az "Egyéb termékeink" kategóriában találhatsz csatlakozó készleteket.

A vezetékek kb. 25 cm hosszúak.

26 000 Ft

Univerzális MZ-ETZ motorkerékpár feszültségszabályzó 12V olyan járművekkel is kompatibilis, ahol generátoron kívül felszerelt feszültségszabályzó van és gerjesztett forgórésszel rendelkezik (volt szocialista autók pl.: Lada 1200, Skoda 105, Skoda 120, Dacia).

A szabályzó pozitív szabályozású rendszerhez készült (negatív szabályozású rendszer esetében a "Kosárba" gomb mellett tudsz váltani)

A feszültségszabályzó 12 voltos (12V) rendszeren működik. A beállított (szabályozott) töltőfeszültség 14,4V körüli.

 

Technológia választás:

MOSFET:
A teljesítmény félvezetők fejlődése lehetővé tette, hogy az univerzális szabályzóba MOSFET végfokot alkalmazzunk.
A MOSFET-tranzisztor előnyös tulajdonsága:
- Nagyobb áramok kapcsolása minimális melegedéssel. (a szabályzó túlélheti az esetleg menetzárlatos forgórészt)
- A MOSFET képes jelentős pillanatnyi (típustól függően többszáz milliJoule) túlfeszültségből eredő energia elnyelésére. A forgórész esetleges önindukciós energiáját nagyobb eséllyel túlélheti, mint a klasszikus tranzisztor. (Ez pl. akkor fordulhat elő, ha a kefe annyira elkopik, hogy bizonytalan a kefe-csúszógyűrű érintkezés)

Klasszikus:

A klasszikus feszültségszabályzók a fentebbi MOSFET-tel teljesen azonos funkciót, teljesítményt látnak el és hibátlanul működnek normális üzemi körülmények között (ép forgórész, folyamatos kontakt a kefe-csúszógyűrű között).

 

 

A feszültségszabályzó kimenetei:

fül/zászló negatív
D+ / 61 / 15 gerjesztődióda / kontroll lámpa (61-es) / gyújtásáram
F / 67 / DF forgórész (gerjesztés)

 

Ha nem vagy biztos benne, hogy ilyenre van szükséged, akkor írj az info@szabalyzo.hu -ra és felvesszük veled a kapcsolatot.

Raktáron
4 500 Ft

MZ ES/TS univerzális dinamós feszültségszabályzó 6V szigorúan negatív testelésű motorkerékpár használható, például:

- Jawa Czetka 

- MZ (ET/TS)

 

A DF(-) vagy a DF(+) kimenetből értelemszerűen egy adott esetben csak az egyiket használjuk (attól függően, hogy negatív vagy pozitív szabályozású a rendszer). A helytelen bekötés tönkre teheti a szabályzót.

A feszültségszabályzó 6 voltos (6V) rendszeren működik. A szabályzó 7.2V-ra van beállítva. A sorkapocs melletti trimmer potméterrel ez az érték finoman elhangolható.

A sorkapocs max 2,5 mm2 sodrott (blankolt) vezetéket tud befogadni. Ha 2,5 mm2 vezeték bedugása nehezen megy, akkor az elemi szálakat (a blankolt vezetéket) enyhén megsodorva (hogy összetartó legyen) egyszerűbb beledugni. Ha így is akad, akkor 4-5 elemi szál csípőfogóval eltávolítható, hogy könnyebb legyen a bedugás. 

A feszültségszabályzó kimenetei:

D+ / 61 forgórész kefe kimenet/kontroll
B+ akkumulátor +6V
D- negatív
DF(-)  gerjesztés negatív szabályzású rendszerhez
DF(+) gerjesztés pozitív szabályzású rendszerhez

 

 

Ha nem vagy biztos benne, hogy ilyenre van szükséged, akkor írj az info@szabalyzo.hu -ra és felvesszük veled a kapcsolatot.

Raktáron
9 500 Ft